21 Following
ocyrhoemacistus

The Tyler Group

The Tyler Group Expat Connections at Barcelona: Erhvervsliv

 

Expat erhvervsliv i Barcelona

 

Arbejder i Barcelona kan være en fantastisk oplevelse for udstationerede. Kosmopolitisk miljø og ideel beliggenhed ved Middelhavet gør for stor forretningsmuligheder for udlændinge i Barcelona. Vores guide til at arbejde i Barcelona har info om jobsøgning, business etikette og meget mere.

 

Jobsøgning

 

Finde arbejde i Barcelona er ikke så let for udstationerede. Ikke alene er mange arbejdsgivere på udkig efter udenlandske medarbejdere, der er flydende i spansk, de fleste af dem også forventer mindst grundlæggende færdigheder i catalansk. Men selv om jobsøgning kan tage nogle indsats fra din side, det er absolut muligt at finde arbejde i Barcelona. Dine chancer øges, hvis du allerede har sikret dit NIE, dit personnummer. Dette er ikke nem at undvære en ansættelseskontrakt, men det viser deres engagement.

 

Gennemse online jobdatabaser og job sektioner på expat hjemmesider. Loquo.com, for eksempel tilbyder en online job sektion for Barcelona og andre destinationer i Spanien, mens infojobs.com giver desuden services omkring jobsøgning. Hvis du er flydende i spansk, kan du også se gennem lokale aviser til ledige stillinger. La Vanguardia og El Pais har meget omfattende job sektioner og er sandsynligvis de mest populære aviser i Barcelona.

 

For udstationerede på jobsøgning, kan Barcelona Metropolitan bladet være til stor hjælp så godt. Den månedlige magasin udgives på engelsk og byder på en job sektion i ryggen med holdninger særligt velegnet for udstationerede. Kopier er tilgængelige på de fleste sprogskoler samt Café de la Opera på La Rambla 74 og Hibernan dansk boghandel i Gracia.

 

Beskatning

 

Skatteregler for udstationerede afhænger for det meste deres land oprindelse og type af beskæftigelse. Disse oplysninger afgøre, om du skal betale skat i Spanien og hvordan netop du er forpligtet til at betale dem. Amerikanske borgere, for eksempel, bør kontakte Internal Revenue Service i USA for yderligere oplysninger eller henvise til indkomstskat-konventionen med Spanien.

 

Spanien har undertegnet dobbeltbeskatningsaftaler med mange forskellige lande. For udstationerede, er det vigtigt at finde ud af, hvis de falder ind under en af disse aftaler og i bekræftende fald, hvilket land de skulle betale skat. Er du fra et ikke-EU-land og dit hjemland har ikke underskrevet en dobbeltbeskatning aftale med Spanien? I så fald er du forpligtet til at betale din skat i Spanien.

 

I slutningen af dagen, kan beskatning være ganske svært at regne ud, ligegyldigt, hvis du falder ind under en aftale om dobbeltbeskatning, eller ikke. Således, du bør altid henvise til de spanske skattemyndigheder for at få flere oplysninger. Det anbefales også at henvende sig til en skatterådgiver, der har erfaring i at arbejde med udstationerede. En advokat kan være til stor hjælp så godt.

 

Business etikette i Barcelona

 

Mens du gør forretning i Barcelona, er det vigtigt at holde et par ting i tankerne. Først og fremmest dannes relationer mellem mennesker og ikke de virksomheder, de arbejder for. Når du har oprettet en tillidsfuld forretningsforbindelse, vil det således sejre selv når du ændre virksomheder. Men før at, du skal oprette nævnte forhold. Dine samarbejdspartnere vil ønsker at sikre, at de kan stole på dig før at gøre forretninger med dig.

 

Hierarki og rang er vigtige, når det kommer til spanske forretningsaftaler. Mens enhver beslutning er lavet øverst, skal du være sikker på at beskæftige sig med folk af din egen rang. Det er muligt, at du ikke får at opfylde den person, der i sidste ende gør beslutningen. Prøv altid at give dine præsentationer og materialer både på engelsk og spansk at undgå misforståelser. Det er almindeligt at afbryde folk under møder og flere personer taler ofte på én gang. Kun når du og dine samarbejdspartnere nå frem til en forståelse i et af disse møder er det tid til at udarbejde en kontrakt.

 

Læs denne artikel...

Source: http://www.internations.org/barcelona-expats/guide/working-in-barcelona-15701/expat-business-life-in-barcelona-2